Putins: “Uzvaras piemineklis jāpārvieto tuvāk Kremlim”

Ar šokējošu paziņojumu nācis klajā Krievijas prezidents Valdimirs Putins, kurš šorīt no rīta nolēmis komentēt tā dēvētā “Uzvaras pieminekļa” situāciju Latvijā.

“Uzvaras piemineklis Latvijā ir unikāls mākslas darbs, kas iemieso sevī visas Krievijas tautas drosmi un kareivību” tā savā uzrunā teica Putins. “Parakstu vākšana par tā nojaukšanu ir pilnīgs spļāviens sejā mūsu varonīgajiem veterāniem un ar to, Latvija ir parādījusi, ka nav šī vēsturiskā mākslas darba cienīga. Mēs nekavējoties uzsāksim darīt visu nepieciešamo, lai pārvietotu šo krievu tautas varenības simbolu tuvāk tā patiesajām mājām – Krievijas federācijai.” savā runā stingri uzsvēra Putins.

Premjers Valdis Dombrovskis atteicies komentēt šos izteikumus, kamēr koalīcija nav nākusi ar kopēju viedokli. Tikmēr Rīgas mērs Nils Ušakovs jau paudis skumjas un nožēlu par esošo situāciju. “Esat mierīgi, pat, ja piemineklis tiks pārvietots, 9.maija svinībām tas netraucēs.” mierināja Ušakovs, apstiprinot, ka svinības paredzētas tādas pašas kā iepriekš, tikai pieminekļa vietā iespējams tiks izvietota kāda mazāka izmēra kartona butaforija.10743273

Komentēt